
ACEDIANO
VINMARKER | En unik familieeiet eiendom, etablert av Raimundo Garcia i 1965, ligger mellom Nava de Roa og Valdezate på sørskråningen av Cerro del Toro mellom 830 og 850 meters høyde. Vinmarkene overlevde «den massive ryddingen på 70-tallet», og var et område som ikke var egnet for andre avlinger grunnet de ekstreme forholdene.
JORDSMONN | Vinmarken består av to jordtyper som til sammen utgjør knapt én hektar. Det kjøligere området har leirholdig jord og noe grus på overflaten, hvor røttene lett kan utforske dypere lag og finne kalkrik leirjord ned til 2 meters dybde. Det varmere området på toppen av åsen gir mer finesse grunnet innholdet av finkornet jord, sand og avrundet grus på overflaten. Her trenger rotsystemet ned til 190 cm gjennom sprukken finkornet leire.
VINDYRKING | Alt arbeid utføres manuelt, uten bruk av kjemisk-syntetiske produkter. Hver plante pleies individuelt for å overføre terroirets karakter til druene. Kjennskap til hver enkelt plante er kun mulig etter år med beskjæring, innhøsting og vinproduksjon.
INNHØSTING | Manuell innhøsting i kasser med seleksjon av hver drueklase direkte i vinmarken.
DRUE | Vinen er laget av Tinto fino, flaggskipdruen i Ribera del Duero. Disse vinrankene tilhører den anerkjente "PALOS"-familien av vinstokker som har blitt dyrket her i nesten 60 årganger. Gjennom generasjoner har disse drueplantene tilpasset seg det krevende klimaet og jordsmonnet, noe som gir vinen dens distinkte karakter.
VINIFIKASJON | Vinifikasjon i små åpne tanker på 1000 kilo. Maserasjon og nedpressing uten pumper. Gjæring i 12-14 dager uten temperaturkontroll, med vinmarkens egne gjærceller. Pressing i tradisjonell skruepresse og naturlig malolaktisk gjæring på fat.
LAGRING | Lagret på franske og amerikanske eikefat på 500 liter. Lagringstiden varierer fra 14 til 16 måneder avhengig av årgangen.
TAPPING | Tappes på flaske 18-20 måneder etter innhøsting og slippes på markedet i det tredje året.
SMAKSNOTATER | Vinen fremstår ren og klar med intens kirsebærrød farge og fiolette refleksjoner som indikerer friskhet og lagringspotensial. Aromaene byr på rød frukt, sort frukt og mineralske toner - det genuine uttrykket av fin rødvin fra kalkholdig jordsmonn, innhyllet i elegant og respektfull fatlagring. Smaken er frisk, kraftig og kjøttfull, med en storartet følelse som inviterer til mer. En sikker verdi takket være vinmarkens storhet. Dette er en vin med svært lang ettersmak som kan nytes nå for dens ungdommelige frukt og vinmarksuttrykk, eller lagres i flere år for å oppleve den enestående utviklingen som kjennetegner de store fine rødvinene fra Ribera del Duero.